Boost dit vægttab med grøn te!

Om der findes nogen kosttilskud, der har en reel evne til at fremme fedttabet under et cut, er meget omdiskuteret. Én simpel og velkendt ingrediens har dog gang på gang vist sin effekt på dette område, og skal bestemt ikke undervurderes. Et nyt studie viser, at grøn te fremmer fedttabet markant når det kombineres med cardio!

 

Der er næppe nogen mennesker, der ligefrem nyder den nødvendige diæt, når de overflødige kilo skal smides. Timevis af cardio, beskedne mængder mad og sultne blikke hver gang man går forbi et bageri. Mange har søgt vidt og bredt efter hjælpemidler, til at gøre vejen til fedttabet nemmere, men måske er en af de mest effektive ingredienser til at hjælpe dig på vej, en du kender udmærket, men ikke giver helt nok opmærksomhed!

 

I det nye studie har man samlet tre grupper af let overvægtige unge kvinder, og fordelt dem tilfældigt i de følgende tre grupper;

 

HIIT + G -> En gruppe der kombinerer intens interval cardio med 3×500 mg grøn te om dagen.

HIIT -> En gruppe der laver intens interval cardio.

CON -> En gruppe der hverken laver cardio eller indtager grøn te.

 

Kun 10-15 minuters træning

Kvinderne i studiet er 20-22 år, og vejer i gennemsnit 72 kg. Forsøget løb i alt over 10 uger. I de 10 uger de to træningsgrupper (HIIT og HIIT+G) tre gange om ugen lave en protokol med HIIT træning. HIIT træningen bestod af løb, hvor deltagerne lavede 20 meters spurter. Efter hver 20 meters spurt havde de 30 sekunders hvile. I starten af projektet lavede de 4 spurter pr. træning, og det blev i løbet af forsøget øget til 6 spurter.

 

Næsten dobbelt op på fedttab med grøn te!

Før og efter de 10 ugers træning målte man deltagernes fedtprocent og fedtfrimasse, og har havde HIIT+G gruppen en utrolig udvikling! Gruppen sænkede deres fedtprocent med 26 %, og øgede samtidig deres fedtfri masse med 3%. Til sammenligning sænkede HIIT gruppen ‘blot’ deres fedtprocent med 15 %, mens de havde samme fremgang i fedtfrimasse. Der er altså tydelige indikationer på, at grøn te er en rigtig god ven i forbindelse med fedttab!

 

Figur fra SuppVersity

 

Grøn te kan blandt andet findes i NH2 Ripped fra Starlabs.