CWC 2015 – Danmarks bedste vægtløftere pudsede formen af inden DM – Del 2

Hos kvinderne var der rigtig mange unge løftere med, men da medaljerne skulle fordeles, var det alligevel de mere rutinerede løftere der stod tilbage.

 

16-årige Freja Rosendahl Obel fra AK Viking i Kastrup, der er indehaver af intet mindre end 13 danske rekorder i ungdoms- og juniorkategorierne, var en af de første løftere i aktion, men hun havde desværre lidt skadesproblemer på dagen, så efter at have fået 48kg i træk i sit andet forsøg ,valgte hun at afstå for 3. forsøget, ligesom hun efter sit åbningsløft på 56kg i stød afstod for sine resterende løft her.

01

Freja Obel Rosendahl, AK. Viking.

 

De to ganske nye vægtløftere, Nicole Kaare Frømming og Josefine Maria Frandsen fra IK99, havde derimod begge et rigtig godt stævne, hvor de begge fik godkendt alle 6 forsøg. For Nicole resulterede det i 62kg i træk og 72kg i stød, mens Josefine fik 53kg i træk og 63kg i stød, og det var nok til at slog sin klubkammerat med en enkelt placering grundet lavere kropsvægt.

02

Josefine Maria Frandsen, IK99.

 Når maginalerne er imod en

I modsætning til Josefine og Nicole, var der dog andre i feltet, der måtte se nogle af deres forsøg mislykkes undervejs. I så teknisk krævende øvelser, som man udfører i vægtløftning, er det ekstremt små marginaler, der gør forskellen på, om et løft sidder lige i skabet, eller om man ender med at måtte bide i plateuet efter at være blevet besejret af stangen.

Amanda Simonsen så egentlig ud til at have styr på de 71kg i sit sidste forsøg i træk, men en smule ubalance gjorde, at stangen faldt bagover, og stangen havde ikke engang nået jorden, før Amanda var begyndt at bande over den lille fejl, der kostede hende løftet.

03

Amanda Simonsen, Napoleon CBC.

Robert Hakobyan måtte se sig besejret på samme vis.

04

Robert Hakobyan, SAC.

Weekendens mest dramatiske kiks stod den unge Daniel Kristensen til gengæld for. Efter at have leveret en perfekt serie i træk, der endte på 78kg, missede han i sit andet forsøg i stød på 95kg, og i sit sidste forsøg fik han, hvad man i sporten kalder ‘gardiner’, hvor stangen kom til at ligge på en sådan vis henover brystet, at der blev lukket af for iltforsyningen, og han fik derfor et lille blackout, der sendte ham til tælling. Daniel var heldigvis hurtigt oppe igen, og var ikke kommet noget til.

05

Daniel Kristensen, VK.49.

Det flotteste kiks stod Troels Jørgensen, der i 2012 vandt sølv ved DM i athletic fitness, fra Napoleon CBC dog for. Troels havde haft en formidal dag i Østerbro Hallen, hvor han først havde lavet 110kg i træk efter tre godkendte løft, og i stød startede han også med to godkendte løft, inden han i sit sidste forsøg skulle forsøge sig med 135kg. Her fik han i sit vend ikke ordentlig fat på stangen, da den landede på brystet, og han var derfor pludselig havnet i en mildest talt uvant position for de fleste vægtløftere. Mens der gik et sus gennem publikum, holdt Troels på imponerenede vis hovedet koldt, squattede stangen op med armen flagrende foran kroppen, gav stangen et lille hop i toppen, så han kunne få armen på plads til at lave sit opadstød, og så bankede han ellers stangen på strakte arme, og fik godkendt løftet på 135kg!

6+7 - gif

Troels Jørgensen, Napoleon CBC.

 Ine Andersson stjal guldet

Tilbage ved kampen om medaljerne hos kvinderne var konkurrencen endnu tættere, end den var hos mændene. 20 point adskilte nummer 1 fra 7 på dagen, og blot 1 point afjorde kampen om bronzemdaljen.

Christina Trier Ejstrup, der har repræsenteret Danmark ved både EM og VM, havde ikke heldet med sig på dagen, og endte med kun at få et enkelt løft godkendt i både træk og stød, men det var nok til at give hende 6. pladsen, 1 point foran tyske Annalena Gürtler, der ellers også havde vist teknisk flot vægtløftning.

08

Christina Trier Ejstrup, AK. Viking.

 

Yderligere to point var der op til førnævnte Amanda Simonsen, der fik 68kg i træk og 87kg i stød. Islandske Lilja Lind Helgadottir trak det korteste strå i kampen om den nederste plads på podiet, da hun på trods af, at hun med 80kg i træk og 97kg i stød leverede dagens tungeste løft hos kvinderne, blev slået på point af de tre lettere løftere, der udgjorde dagens top 3.

09

Lilja Lind Helgadottir, Island.

 

Bronzemedaljen tog Karina Hauge sig af med 78kg i træk, 3kg under hendes egen danske rekord, og 92kg i stød, hvilket gav hende et point mere end Lilja Lind Helgadottir.

Et trin højere på podiet landede Karina Hauges klubkammerat fra IK99, Kristina Larsen, efter at have fået 62kg i træk og 86kg i stød, men med en kropsvægt der var 13kg lavere end Karinas.

010

Kristina Larsen, IK99.

 

Guldmedaljen skulle dog en tur til den anden ende af landet, da blev snuppet af Ine Andersson fra Sportshøjskolen i Aalborg. Efter en perfekt dag fra hende med seks godkendte løft ende hun på 76kg i træk og 94kg i stød og en super flot total på 170kg.

012

Podiet bestående af Kristina Larsen (tv), Ine Andersson (midten) og Karina Hauge (th).

011

Ine Andersson, Sportshøjskolen.

 

Fuld resultatliste: