DM i styrkeløft 2017 – Dag 1

Den traditionsrige klub, ER Equipment, lagde i den forgangne weekend lokaler til årets danske mesterskaber i styrkeløft. Løftere fra hele landet var mødt op for at dyste om medaljer, rekorder og udtagelse til internationale stævner, og der var løftere i ALLE aldre; fra 17-årige Simon B Rasmussen fra Horsens til 74-årige Horst Diter fra Ares! Vi var til stede hele weekenden, og har sammenfat en lille reportage med nogle af tungeste, sjoveste og sejeste historier fra stævnet!

På dag 1 var det subjunior, junior og senior-løftere der var på plateauet!

 

Se hele resultatlisten her:

 

Subjuniorløftere i rekordhumør

I sub-junior kategorien, der tæller løfterne under 19 år, var der indbudt til en rekordfest af de helt eksklusive! Haderslev SKs Stine Greendahl var godt nok alene i sin kategori, men når der ikke er andre at konkurrere mod i klassen, må man jo bare konkurrere mod tidligere resultater, og den kamp vandt Stine – stort! Den 18-årige ekstremt talentfulde løfter slettede således samtlige tidligere rekorder i sin klasse – og ikke blot for subjuniorer, men også for de ældre juniorløftere! Hendes store talent blev understreget af, at de tidligere rekorder, ja dem havde Stine såmænd selv! Denne dag lød hendes løft på 110 kg squat, 60 kg bænkpres, 125 kg dødløft og en total på 295 kg, alt sammen kørt i klassisk stil.

 

Hos herrerne var den føromtalte Simon Rasmussen ligeledes ene subjunior. Simon leverede dog en rigtig flot serie med 230 kg squat, 170 kg bænkpres og 242,5 kg dødløft, og også Simon kunne dermed forbedre en af sine egne danske rekorder, da de 170 kg i bænkpres var 10 kg mere end den danske rekord han satte i september sidste år.

 

Katastrofen udeblev med nød og næppe for ung Aalborgløfter

Hos juniordamerne, der tæller løftere op til 23 år, var der to løftere til start. Anna Schjøtt fra Sportshøjskolen i Aalborg leverede en rigtig stærk serie i både squat og dødløft med tre godkendte løft ud af tre mulige, men i bænkpres var hun lige ved at smide det hele på gulvet! For at få en total godkendt, skal man have mindst ét løft godkendt i hver disciplin, og da de første to forsøg i bænkpres på 85 kg begge var blevet misset, var hele konkurrencen på spil i det 3. og sidste forsøg! Heldigvis udeblev katastrofen, de 85 kg kom op, og guldet i klassen var i hus!

 

I 72kgs klassen for juniordamerne var det Majken Hansen fra Horsens SK der løb med guldet med en total på 450 kg.

 

Højt niveau hos juniorherrerne

Hos juniorherrerne kom der rigtig mange kilo på stangen denne lørdag! Klassens tungeste løft blev leveret af Nickolaj Olsen i 93kgs klassen med et squat på 280 kg, der fuldendte en perfekt serie med tre flotte godkendte løft, og han lagde ikke skjul på begejstringen over sin stærke præstation. Han endte ligeledes med at tage guldet i klassen med en total på 690 kg.

 

Også Sportshøjskolens Jonas B Pedersen havde en rigtig god dag i Albertslund, hvor han fik samtlige sine 9 løft godkendt, og ligeledes leverede solide personlige rekorder over hele linjen. Da han var alene i 74kgs klassen betød det selvsagt også en medalje af fineste karat!

 

Tårnbys Mickel Dahl Flensborg, der trods sin unge alder har været en stor profil i sporten i mange år havde ikke sin bedste dag denne weekend, hvor det kun blev til et enkelt godkendt løft i både squat og bænkpres samt et kiks på sidste forsøg i dødløft, der var forsøg på en dansk rekord. På trods af dette var hans super høje bundniveau dog rigeligt til at sikre guldet i 83kgs klassen.

 

Stjernespækket line up hos kvinderne

Der var blot 8 seniorkvinder til start fordelt på 6 vægtklasser, men hvad gør det, når det er den absolutte top af dansk styrkeløft der er til start, og adskillelige løftere med markante internationale resultater på cv’et? I 52 kgs klassen var det Trine Bagger, der har adskillelige danske mesterskaber samt top 10 placeringer fra både EM og VM bag sig, der skulle levere underholdningen. Efter tre godkendte forsøg i squat og afsluttende løft på 157,5 kg lignende det en dag, hvor hendes egne danske rekorder kunne blive udfordret. I bænkpres gik det dog knap så godt, hvor kun første løft på 80 kg blev godkendt, inden hun fik 172,5 kg med i dødløft. At Trine på trods af en dag lidt under niveau alligevel suverænt blev stævnets bedste løfter på point, siger lidt om hendes generelle niveau.

 

I 57 kgs klassen havde den forsvarende verdensmester i masters klassen, Eva Buxbom meldt sig til i seniorklassen om lørdagen, mens hun var i masterklassen om søndagen – det er alligevel ganske imponerende! Og selvom hun var i ungt selskab denne dag, var der aldrig tvivl om hendes sejr. 9 godkendte løft ud af 9 mulige, 160 kg squat, 80 kg bænkpres og 170 kg dødløft, og så var den ged barberet!

 

Kathrine Bak fra Tårnby kastede lidt stjernestøv over 72 kg klassen, og den rutinerede løfter der havde sin DM debut tilbage i 2004 havde en god dag i Albertslund. Det blev til en personlig rekord i squat med et løft på 172,5 kg, 92,5 kg i bænkpres og så rundede hun ellers af med et brag, da hun forbedrede sin egen danske rekord i dødløft fra tidligere 220 kg til 222 kg.

 

I 84 kg klassen var Jane Aaberg fra Horsens SK til start et lille halvt år efter hun blev verdensmester i disciplinen dødløft med et løft på 225 kg. Jane lagde ud med tre gode løft i squat og fik 205 kg med her, inden det blev til 107,5 kg i bænkpres. I dødløft startede hun på 220 kg, blot 5 kg under det løft, der havde givet hende VM-guld. Det blev klaret i sikker stil, men krævede dog noget arbejde! Herefter blev der bedt om 230 kg og forsøg på ny dansk rekord! Den kom ikke helt op, men hun havde et forsøg mere, og denne gang fik hun kæmpet de 230 kg op! Overdommeren var dog ikke helt tilfreds med løftet, og Jane nåede ikke at få ‘ned’-signal, før hun måtte opgive at holde fast på vægten. At styrken er der til de 230 kg, var der dog ingen tvivl om!

 

Skarp konkurrence hos herrerne

Mens der ikke havde været så meget konkurrence intern i klasserne i de tidligere klasser, stod der anderledes til hos herrerne. Først havde Morten Rasmussen og Jan Sahlgren en god dyst i 66 kgs klassen. Morten lagde sig i spidsen efter squatten med 220 kg mod Jans 210 kg, og dette forspring udbyggede han i bænkpres med yderligere 20 kg. Lige lidt hjalp det derfor, at Jan med sine 210 kg tog sejren i dødløft foran Mortens 205 kg. Jan fortjener dog masser af ’street credit’ for sit resultat, da det blev leveret med masser af karisma, og så gør det det bestemt heller ikke mindre imponerende, når der står årgang 1960 på dåbsattesten, og man har rundet 56 år!

 

Knap så meget konkurrence var der om sejren i 83 kgs klassen, hvor en af landets absolut dygtigste løftere, Danni Iversen, havde meldt sin ankomst. Han lagde ud på hele 285 kg i squat, blot 15 kg under hans egen danske rekord. Da de 285 kg var i banken, gik han all in på den danske rekord med et forsøg på 303 kg! Et vanvittigt løft på mere end 3,5 gange kropsvægt, og som undervejs lignende en umulig opgave. Danni fightede dog hele vejen op, og de 303 kg kom både op og ned – desværre ikke langt nok ned, da løftet til Dannis ærgrelse blev underkendt på manglende dybde .Med 190 kg i bænkpres og 257,5 kg i dødløft leverede han en ganske suveræn sejr.

 

I 93 kgs klassen var det den sejrvante Nicki Lentz der løb med guldet, og det uden at løfte sig helt ud. Nicki er i gang med de sidste forberedelser til EM i klassisk styrkeløft, der finder sted i Thisted i næste uge, men mødte alligevel op og viste flaget! 260 kg squat, 210 kg bænkpres og 287,5 kg i dødløft gav ham guld med en total på 757,5 kg.

 

Sølvet gik til AK Jydens Henrik Nielsen med en total på 735 kg, mens der var skarp konkurrence til sidste løft omkring bronzen mellem Johannes Andersen og Søren Hornbech. Johannes havde med 287,5 kg i squat taget en føring på 15 kg med her, men den føring smuldrede hurtigt, da han med 142,5 kg i bænkpres tabte mange kilo til Sørens 170 kg. Johannes kom dog stærkt tilbage og fik 272,5 kg i dødløft, mens Søren missede begge sine løft på 270 kg, og de 255 kilo han havde fået med i første forsøg rakte kun til en total på 697,5 kg, 5 kg mindre end Johannes 702,5 kg.

 

I 105 kg var det guldet, der måtte afgøres på sidste løft. Her var det Rene Hedegaard fra Horsens SK og Jonas Bjerre fra Sportshøjskolen der indtog hovedrollerne. De lagde begge ud med 3 godkendte forsøg i squat, Rene med 290 kg i sidste forsøg og Jonas med 285 kg. Jonas havde en rigtig god dag på bænken, hvor det blev til 202,5 kg og en stor personlig rekord, mens Rene blev skubbet ned på 2. pladsen med sine 180 kg. Da Jonas havde misset 272,5 kg i sit sidste forsøg i dødløft, stod det klart, at Rene skulle have 287,5 kg for at tage guldet. De blev brølet op på imponerende vis, og guldet var i hus!

 

Weekendens største tal blev leveret af Mathias Kristiansen, der blot en uge forinden var blevet far for anden gang. Om det var det, der gav overskuddet skal være usagt, men selvom han på forhånd ikke havde ambitioner om at levere på sit absolut bedste niveau, blev det til 9 godkendte løft ud af 9 mulige – og samtlige løft leveret i imponerende og meget sikker stil! Serien kom til at hedde 330 kg squat, 247,5kg bænkpres og 287,5 kg dødløft – en total på svimlende 870 kg! Dette gjorde ham også til stævnets bedste mandlige løfter på point på tværs af alle klasser. Det kunne godt tåle at blive fejret med et godkendt gunshow!