DM i styrkeløft 2017 – Dag 2

Den traditionsrige klub, ER Equipment, lagde i den forgangne weekend lokaler til årets danske mesterskaber i styrkeløft. Løftere fra hele landet var mødt op for at dyste om medaljer, rekorder og udtagelse til internationale stævner, og der var løftere i ALLE aldre; fra 17-årige Simon B Rasmussen fra Horsens til 74-årige Horst Diter fra Ares! Vi var til stede hele weekenden, og har sammenfat en lille reportage med nogle af tungeste, sjoveste og sejeste historier fra stævnet!

På dag 2 var det Masterløfterne der skulle i ilden.

 

Se hele resultatlisten her:

Læs del I her:

 

Ingen grund til at hvile på laurbærbladene

Der var kun en enkelt kvinde masterløfter til start, men det var til gengæld ikke hvilken som helst løfter. Det var nemlig den forsvarende verdensmester, Eva Buxbom, og ja, hun stillede også op dagen inden i seniorklasserne og vandt guld i sin klasse her – men der er som bekendt ingen grund til at hvile på laurbærbladene, så søndag var Eva i ilden igen. Denne gang løftede hun klassisk, og tog guldet med den en serie der hed 100 kg squat, 60 kg bænkpres og 140 kg dødløft.

 

Hos herrerne var der løftere i alle de fire masterskategorier; Masters I (40-49 år), Masters II (50-59 år), Masters III (60-65 år) og Masters IV (65+ år). I hver klasse findes de sædvanlige vægtklasser.

 

Tårnbys rutinerede Mikkel Madsen leverede en overbevisende serie i Master I’s 83 kgs klasse, hvor han med kun ét enkelt underkendt løft undervejs hev guldet hjem med en serie på 257,5 kg squat, 125 kg bænkpres og 225 kg dødløft. Det gav ham en total på 607,5 kg, hvilket var knap 100 kg mere end Sune Frederiksen der snuppede sølvet i klassen.

 

Bænkpresrekorder stod for fald

I den tungere 120 kgs kategori havde Thomas Skov fra Rødby en rigtig god dag på plateauet. Squat og dødløft blev hurtigt klaret med et løft på 200 kg i hver disciplin, men Thomas var tydeligvis kommet for at lave et stort resultat i bænkpres, og det fik han! Han lagde ud med et sikkert og let løft på 250 kg, inden der røg 262,5 kg på stangen og et forsøg på at tage den danske rekord, der var ejet af en af Danmarks bedste atleter i sporten gennem de seneste år, Sune Bak. Sune måtte dog se sin tidligere rekord skifte eftermand, da Thomas igen leverede et super flot løft og fik de 262,5 kg! Han havde stadig et forsøg tilbage, og der blev bedt om 270 kg. Stangen kom flot til brystet, og blev overbevisende presset halvvejs op, inden Thomas for alvor måtte til at arbejde på vægten. Det var en kamp, der så ud til at kunne falde ud til begge sider, men i sidste ende måtte Thomas give fortabt på de 270 kg. Det blev dog stadig til guld i klassen og naturligvis først og fremmest en flot dansk rekord i bænkpres.

 

Hos de lidt ældre herrer i Masters II kategorien var der ligeledes en bænkpresrekord på menuen, denne gang uden udstyr. Her var det KSKs Per Berndorrf, der var modtageren. Per stillede op i 93 kgs klassen, og ligesom Thomas var der ikke megen tvivl om, at det netop var bænken han var kommet efter. Det blev understreget ganske tydeligt af hans lettere beskedne startvægte i squat og dødløft, henholdsvis 55 kg og 75 kg. I bænkpres blev der dog gået anderledes seriøst til opgaven, og med 150 kg i sit andet forsøg, havde han forbedret sin egen danske rekord med 2,5 kg. I sidste forsøg fik han også fightet 155 kg op, men den blev underkendt, da han ikke havde kunne holde røven i bænken under løftet.

 

På trods af sine lave vægte i squat og dødløft, var det dog lige før, Per også løb med klassens samlede sejr. Hans konkurrent i klassen, Bo Jensen, endte nemlig med at være ekstremt presset i bænkpres, da han efter at have misset sine to første forsøg på 207,5 kg, havde hele sit stævneresultat på spil i 3. og sidste løft, der skulle klares, hvis han skulle have guldet med hjem. Heldigvis for Bo smilede vendte heldet til sidst, og løftet og guldet kom i hus.

 

Gråt guld med gods i!

Næste mand til at indtage scenen den 62-årige Keld Petersen. Han lavede tre gode løft i squat og fik 120 kg med. I bænkpres fik han 60 kg i første forsøg. Inden sit andet forsøg gjorde han lige sidespotterne opmærksomme på, at de gerne måtte være klar, da hans skulder gav lidt problemer, når det blev tungt, og det fik spotterne også brug for. De 70 kiksede og Keld sprang sit 3. forsøg over. Han kom dog stærkt tilbage i dødløft og fik 155 kg med.

 

Så var det tid til Master IV kategorien, der talte tre løftere, hvoraf to havde rundet de 70 år! Klasses yngste mand var Finn Knudsen på 69 år, der åbnede konkurrencen med lidt af et drama. Han havde valgt at åbne konkurrencen med et forsøg på at sætte en dansk rekord i squat med 180 kg, og løftet blev klaret yderst overbevisende, men blev underkendt på dybden. Han valgte dog at satse og gå på 190 kg efterfølgende – og samme scenarie udspillede sig! Vægten blev blæst op, men underkendt på dybden. Så var gode råd dyre, for han kunne være ude af konkurrencen allerede efter første disciplin, hvis han ikke fik sit sidste løft.

 

Han valgte at satse hele butikken, og droppede knæbind, dragt og hele udstyrspakken, og forsøgte sig på de 190 kg igen! Nu skulle der for alvor arbejdes for at klare vægten, og publikum troede nærmest ikke deres egne øjne, da den 69-årige veteran gik og kælderen og rejste sig igen med de 190 kg på nakken! Men bedst som jublen skulle til at bryde ud, blev den slukket eftertrykkeligt af tre røde lamper; løftet var IGEN underkendt! Det blev efterfølgende til 180 kg i bænkpres og 215 kg i dødløft, men ingen medalje for totalen.

 

Den 71-årige Steen Wissing, der er holdkammerat med Finn Knudsen i Rødby, havde også problemer med squatten, men fik dog et enkelt forsøg på 160 kg godkendt. I bænkpres blev det til 110 kg og til sidst 200 kg i dødløft og guld i klassen.

 

Stævnets alderspræsident var 74-årige Horst Diter fra Ares, der leverede en rigtig god omgang i Albertslund denne søndag. Hvert eneste forsøg blev mødt med stor beslutsomhed og koncentration, og tre godkendte forsøg i squat, tre godkendte forsøg i bænkpres og to godkendte forsøg i dødløft endte med en serie på henholdsvis 140 kg, 77,5 kg og 170 kg. En person på 74 år der squatter mere end 2 x kropsvægt og dødløfter næsten 3 x kropsvægt – det er fandeme sejt!