Konkurrenceklar? Tips til den sidste måneds forberedelse

Rigtig mange atleter står lige nu overfor de sidste forberedelser inden de for første gang skal indtage en fitnessscene. Nervøsiteten trænger sig stille og roligt på, og mange er i tvivl om, hvordan de sikrer sig at de rammer formen lige i røven på dagen, hvor det hele tæller. IFBB Pro og Europamesteren fra 2013, Ida Sefland, kommer her med sine bedste tips til, hvordan du forbereder dig bedst muligt.

Loaded Icon Ida Sefland

Jeg vil gerne dele nogle af mine bedste tips til den sidste tids prep. Brug det hvis det er relevant, men husk, vi alle er forskellige, så hvad der er rigtigt for mig, er ikke nødvendigvis rigtigt for dig!

 

– Tjek formen dine svage steder. Formen er allerede god, nu er det slutspurten, skal sættes ind. Kig efter det sidste fedt på fx. baller og lænd og sørg for at holde dampen oppe, til det sidste er væk. Du kan forsøge at lave ekstra øvelser for at “spot reduce”, den øgede blodgennemstrømining kan give lidt hjælp til det genstridige fedt. (Det virker kun for mig, hvis jeg er i rigtig god form, ellers er det meningsløst.)

 

– Træn hårdt! Alle træninger tæller! Der er ingen grund til at gå i centeret og levere en 50% indsats! Hold dig til de tunge vægte du plejer at bruge og sørg for at pauserne mellem sættene er korte. Den gode træning hjælper med at trække al næring ud i musklerne, så de forbliver fyldte, og stadig forbrænder en masse kalorier!

hard-work-pays-off-7

 

– Skær ned på lightsodavand og saft. Jeg vil påstå, at diverse tilsætningsstoffer skader formen, og har en tendens til at binde væske. Jeg har ikke undersøgt det videnskabeligt, men det har virket for mig, og de atleter jeg har hjulpet. Drik rent vand og nok af det, det gavner formen og huden!

 

– Stræk ud. Musklerne er trætte og stive, det er naturligt. Brug gerne 10-15 minutter hver aften på at strække ud. Det hjælper på restitutionen, væsken slipper bedre, og man falder nemmere i søvn.

stretching-image-1

 

– Lig i sengen 7-9 timer hver nat. Det er “normalt” at have svært ved at sove, når man er tæt på konkurrence, og kroppen er presset. At ligge ned og give kroppen ro er bedre end at tumle rastløst rundt. Husk at restitution gør en verden til forskel på næste dags præstation!

 

– Probiotica og fordøjelsesenzymer kan være en god investering, hvis du oplever problemer med maven eller bliver følsom overfor forskellige fødevarer. Dit fordøjelsessystem er udsat under diæt, og det kan forringe optagelsen af vigtige næringsstoffer og give “bloat”.

 

– Log af og fokuser! Hvis du er nervøs, og tager dig selv i at tjekke dine konkurrenter ud, så log af de sociale medier! At bekymre sig om andre tager energi og fokus fra din egen indsats. Stol på dig selv, på din coach, på din process. Det handler om at bringe den bedste udgave af dig selv til scenen. Din kamp, din succes!

 

Alle atleter er velkomne i Back2Basic Odense, hvor vi gerne hjælper med en motiverende træning eller øver poseringer. Det koster ikke noget, hvis det er i bemandingstiderne, så kontakt mig hvis du har lyst til at kigge forbi!

facebook.com/back2basicgym