Min første konkurrence – På godt og ondt!

Her små 4 uger ude fra Loaded cup 2015 vil jeg gerne dele min første konkurrence og diætoplevelse med jer. Året hed 2001, og jeg var en ung fitness fyr på 23 år, der tænkte, at det der fitnesskonkurrence kunne sgu da være meget sjovt at prøve af, og jeg satte mig for at give det et forsøg.

Loaded Icon Peter Lagermand
På dette tidspunkt havde jeg trænet styrketræning 7-8 år, og jeg syntes selv ,jeg havde en rimelig god viden omkring træning og kost, så en konkurrencediæt måtte da være rimelig simpel at gå til tænkte jeg – men jeg blev klogere!
2001 var en tid før Facebook og Instagram og ikke mindst en tid, hvor der ikke var “coaches” på hvert et gadehjørne, der stod klar til at tømme dine lommer mod uvurderlige guldkorn og diættips. Det var sgu en hård tid at vokse op i 🙂 . Da jeg ikke kendte nogen personligt, der havde prøvet at stille op, og mit kendskab til konkurrencerne kom fra de Mr.- og Miss fitnesskonkurrencer der dengang blev vist på tv, og som var det største der var herhjemme på den tid, kastede jeg mig bare ud i det på egen hånd, for som nævnt tidligere – hvor svært kunne det være ?

Min første opgave var at beslutte mig for, hvilken konkurrence det skulle være. Da den frie rutine til Mr. Fitness på det tidspunkt så alt for uoverskuelig ud at kaste sig over, faldt mit valg på noget der hed Fitness Cuppen, der vel mest af alt mindede om det, vi i dag kender som athletic fitness. Konkurrencen bestod foruden en symmetrirunde med de fire anatomiske poseringer af dips og chinups plus en forhindringsbane, som var den, der også blev brugt til Mr Fitness-konkurrencerne.
På daværende tidspunkt vejede jeg omkring 80 kg i en ganske god offseason form, så jeg tænkte, at seks uger måtte da være rigelig tid til diæt, og med den viden jeg har i dag, vil jeg skyde på, jeg burde have vejet ind på 73-74 kg, hvis jeg havde gjort tingene rigtigt. Det gjorde jeg så absolut ikke.

 

Som sagt valgte jeg at køre diæten selv kombineret med en god blanding af anden- og tredjehåndsrygter, om hvordan den her skulle skæres, og hvordan nogle kendte en, som kendte en fætter til en anden, som vist nok havde gjort sådan.

Jeg startede diæten ud på 1500 kcal – hvilket i bagklogskabens lys var fuldstændig latterlig lavt, i forhold til at jeg var i ret god form, og fra naturens side har en ret høj forbrænding – det valgte jeg så at kombinere med at fjerne alt salt og krydderi fra min diæt fra dag 1, for det var vist vores største fjende på sådan en diæt. Det havde jeg i hvert fald hørt. Det resulterede i, at jeg allerede 3-4 dage inde i diæten sejlede rundt, og havde det virkelig dårligt. Jeg kunne ikke fokusere, jeg var var fuldstændig energiforladt, jeg kunne ikke huske fra næse til mund, og hver anden dag glemte jeg at stå af bussen ved det rigtige stoppested, fordi der bare var helt slukket på øverste etage!

På daværende tidspunkt gik jeg på en wt-uddannelse, der bestod af seks timers træning, og om aftenen arbejdede jeg i fitnesscenter,  og indimellem disse fik jeg så lagt mine styrketræningspas ind.
Om natten i weekenden arbejdede jeg i en pølsevogn for at få det hele til at hænge sammen økonomisk, da wt-uddannelsen var en etårig uddannelse, der stod for egen regning, og som samtidig lagde beslag på en stor del af min tid (men det var nu en fed tid, når man ser bort fra de 6 uger, jeg var på diæt). Jeg tænker tit tilbage, og undrer mig over, hvorfor jeg ikke stoppede op, og revurderede min tilgang til min diæt, i stedet for bare at køre hovedløst videre. I sidste ende tror jeg, det var en god blanding af vilje, stædighed og ikke mindst en stor portion uvidenhed, og måske også lidt stolthed i, at jeg skulle nok klare det her selv, for jeg skulle da ihvertfald ikke spørge nogen om hjælp.

Jeg skal ærligt erkende, at jeg rigtig mange gange undervejs havde lyst til at give op. Jeg forstod simpelthen ikke, at de andre atleter kunne holde til det her, da jeg anså mig selv for at være rimelig sej, og jeg var sgu ikke en, der gik og tudede normalt, men det her var godt nok en hård omgang! Der var ikke ikke lang mellem, at jeg gik med et lille skræmmende håb om at komme til skade, bare for at have en undskyldning for at trække mig fra konkurrencen. Indimellem tænkte jeg helt ærligt, at det kunne være fedt, hvis jeg blev kørt over – ikke noget alvorligt selvfølgelig – men lige nok til at jeg måske brækkede en arm eller et ben, så alle kunne se, at jeg selvfølgelig blev nødt til at trække mig fra konkurrencen.

Det er virkelig åndssvagt at tænke tilbage på i dag, men jeg var virkelig fjern på den diæt, og jeg husker tydeligt, da min mor efterfølgende sagde til mig, at hvis jeg nogensinde gjorde det igen, så skulle jeg ikke besøge hende på diæten, for det kunne hun simpelthen ikke holde ud at være vidne til.

henning_kristensen_clip_image006

Nå men jeg kom igennem diæten, og jeg endte med at veje omkring 66-67 kg på dagen, hvilket vil sige, at jeg havde haft et vægttab på 13-14 kg på seks uger, hvor seks kg ville ha været nok, og have givet mig et meget bedre og sundere look. Jeg endte med en placering som nr. 3, godt hjulpet af mine præstationer på forhindringsbanen og i styrkerunderne, da jeg i symmetrirunden mest af alt lignede en tynd undulat.

Hele dette forløb gav mig sjovt nok blod på tanden( vi mennesker er sgu nogle underlige størrelser), men da jeg havde fået lidt kulhydrat til hjernen og genvundet saltbalancen, kunne jeg godt se, at der skulle en smartere approach til, hvis jeg skulle gøre mig noget håb om et bedre resultat i fremtiden.
Det resulterede i, at jeg fik hjælp udefra de næste par år, kombineret med jeg blev meget vidensbegærlig omkring ernæring forbundet med bodybuilding og fitness konkurrencer.
KNOWLEGDE IS POWER!

IMG_249q2

 

Status omkring Loaded cup her 26 dage før gameday:
Jeg er på toppen humørmæssigt, formen er tæt på hvor jeg vil have den og cardioen er stadig på absolut NUL 🙂 . Jeg er topmotiveret, og jeg glæder mig som et lille barn til at stå på scenen i et udsolgt Ringsted kongrescenter og kæmpe mod en masse gode atleter fra nær og fjern!

Bring the illest show ever on!

Clipboard01