Road to Arnold Classic 2017 – Del II

I del I gav vi vores bud på placeringerne fra 11-7 ved årets Arnold Classic, og i dag er det så tid til at kigge nærmere på vores bud på top 6! I fraværet af folk som Phil, Kai, Ramy osv. står Cedric, Dallas og Beyeke pludselig med gode kort på hånden, men hvem ender med at løbe med sejren. Her er VORES bud!

 

Deltagerlisten

Fouad Abiad
Lionel Beyeke
Maxx Charles
Vitaly Fateev
Will Harris
Josh Lenartowicz
Michael Lockett
Dallas McCarver
Cedric McMillan
Juan Morel
Luke Sandoe

 

Dem der kun kan overraske positivt

 

Fouad Abiad

Bedste resultat: Europa Games Orlando 2015, nr. 1

Forventet placering: Nr. 6

 

Fouads karriere har været noget af en rutschebanetur, der både har involveret store sejre og store nederlag. Efter at han for et par år siden teamede op med Dennis James så det dog ud til, at den canadiske bodybuilder kunne tage sin karriere til nye højder, og efter et ekstremt succesfuldt 2015 med 2 prosejre samt en 2. plads lignede han en mand, der kunne banke på til en top 6 til Mr. Olympia. De forhåbninger blev dog skudt i sænk af en grim omgang navlebrok der spolerede 2016 for ham, og som i sidste ende krævede operation og genoptræning. Nu er Fouad imidlertid tilbage, og selvom hans navn ikke bliver nævnt af mange i forbindelse med årets Arnold Classic, er han bestemt ikke en mand, man må afskrive på forhånd. Han er utrolig velbalanceret, og har massen til at konkurrere med både Dallas og Cedric, så hvis vi får en 100 % Fouad at se i Ohio til marts, så er en top 3 bestemt sandsynligt!

Vancouver Pro, 2015

 

Juan Morel

Bedste resultat: New York Pro 2015, nr. 1

Forventet placering: Nr. 5

 

Efter hans store internationale gennembrud med sejren ved NY Pro i 2015, havde Juan svært ved at levere resultater af samme kaliber i 2016, hvor han blev henvist til en 6. plads ved årets udgave af NY Pro. Juan valgte herefter at stoppe sæsonen tidligt for at give kroppen tid og ro til for alvor at lave nogle forbedringer igen. Det har blandt andet involveret en periode med det kontroversielle og meget omtalte Camel Crew! Nu er det så blevet tid til at vende tilbage til scenen og vise, om den lange off season har båret frugt! Det vi håber at se fra Juan er et sæt ben, der har været en del mere fylde hele vejen rundt samt det tørre og grynede look, han tidligere har bevist, han kan ramme. Hans overkrop er en af de bedste i feltet, og den talentfulde familiefar har alle muligheder for at levere et stort resultat ved årets Arnold Classic!

New York Pro, 2015

 

Maxx Charles

Bedste resultat: Tampa Pro 2015, Nr. 1

Forventet placering: Nr. 4

 

Efter 6 konkurrencer sidste år har Maxx’ krop uden tvivl haft godt af en pause. Hans freak-faktor er hans helt store våben, og efter den fremgang han har haft på sine ellers svage ben de sidste par år, er han pludselig blevet en reel trussel i toppen af de mindre/mellemstore shows. Hans ben mangler stadig både noget masse og separation for at kunne vinde i et line up som det her, men det virker som om, han har fundet den rette formel til konstant at tage små skridt mod en bedre fysik. Hans arme og skuldre er i verdensklasse, og hans most muscular er nok blandt de 5 bedste i verden pt. Han træner angiveligt 4-5 timer hver eneste dag hele året rundt, og hvor vanvittigt det end måtte lyde, så lader det til at virke.

 

Dallas McCarver

Bedste resultat: Wings of Strength Chicago Pro 2016, Nr. 1

Forventet placering: Nr. 3

 

Dallas er tidens helt store samtaleemne i bodybuilduniverset! Han har stille og roligt spist sig ind på Evan Centopani i kapløbet om at være sportens mest populære bodybuilder, når vi snakker personlighed og ikke fysik. Hypen omkring Dallas var ENORM op til sidste års konkurrencer, hvor han da også startede ud som lyn og torden med sejren ved Chicago Pro, men siden havde han svært ved at holde dampen oppe. En 8. plads i hans debut ved Mr. Olympia var imponerende, mens 9. plads ved Arnold Classic Europe efterfølgende var knap så imponerende. Nu har Dallas haft yderligere et år til at forbedre sig, og prep billederne af den unge komet ser som altid vanvittige ud! Arme og skuldre har han i overflod, og det store spørgsmål bliver, om han har fået pakket nok masse på ryggen med den nødvendige separation, der skal til for at få en fyr med en så stor ramme til at blande sig i toppen.

Chicago Pro, 2016

Outsiderne

 

Lionel Beyeke

Bedste resultat: Flex Pro 2012, Nr. 1

Forventet placering: Nr. 2

Talentet har uomtvisteligt altid været stort for Beyeke, hans muskler har et vanvittigt pop, hans talje er en af de mindste i gamet, og hans flow er vanvittigt godt. Derfor var forventningerne gang på gang store, når Beyeke trådte på scenen, og gang på gang skuffede han. De seneste par år har de fleste mere eller mindre mistet troen på, at Beyeke nogensinde formåede at træde ud af sin egen skygge. Håbet blev tændt lidt igen, da han teamede op med Dennis James, men lige lidt hjalp det. Begejstringen var derfor selvsagt enorm, da Beyeke sidste år ENDELIG begyndte at indfri lidt af sit potentiale!

Arnold Classic South Africa, 2016

 

Cedric McMillan

Bedste resultat: New York Pro 2012, Nr. 1

Forventet placering: Nr. 1

 

Årets Arnold Classic er en helt unik mulighed for sidste års runner-up, Cedric McMillan. Sidste år pressede han Kai Greene til det yderste, og i år er der ingen Kai på deltagerlisten. Ovenpå den kæmpe diskussion der startede efter sidste års AC, da selveste Arnold udråbte Cedric som den moralske vinder af showet, er der ingen tvivl om, at Cedric går ind til årets AC som favorit. Problemet er bare, at Cedric sjældent for alvor har leveret på den store scene, når der har været store forventninger til ham. Sidste år anså mange ham som Kais arvtager til pladsen som Phils førsteudfordrer, men han skuffede fælt til Mr. Olympia, hvor han måtte tage til takke med en 7. plads. Møder Cedric op på 100 % her, er der slet ingen tvivl om, at han løber med sejren. Hans potentiale er, på det her tidspunkt, større end nogen af de øvriges. Antallet af gange vi har set Cedric på 100 % gennem årene kan dog tælles på én hånd, og det store spørgsmål er derfor, om den æstetiske og meget proportionelle Cedric denne gang lever op til favoritværdigheden, og cementerer sin plads i den absolutte top.

Arnold Classic, 2016