Thaigrøntsager i kokosmælk med grillet kylling og ananassalat

Til alle der elsker thaimad. Her får i en opskrift på kylling og grøntsager der virkelig smager godt! Selvom foråret så småt er ved at kigge frem, indbyder det danske vejr i den grad stadig til en lækker varm og let spicy ret, der er sammensat af masser af lækre friske råvarer og et bredt udvalg af grøntsager! Line Aagaard har været i køkkenet og sat denne lækkerbisken sammen!

 

Find flere af Lines lækre opskrifter her:

 

Ananassalat:

55 kcal pr 100g.

 

  • 1/2 ananas i tern
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1/2 finhakket rød chili uden kerner
  • Limesaft

 

Fremgangsmåde:

Hak ananassen i tern og bland den med lime, hakket chile og friske korianer.

 

Thairet:

100 kcal pr 100 g
Protein 3,5 g
Kulhydrat 6 g
Fedt 6,4 g

 

  • 5 cm frisk ingefær
  • 1/2 frisk chili med kerner
  • 5 limeblade
  • 1 rød peber
  • 4 forårsløg
  • 1 lille broccoli
  • 1 bakke sukkerærter
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk karry
  • 2 spsk soya
  • 1 håndfuld ristede hasselnødder
  • Lidt kokosolie til stegning.
  • Salt/peber
  • Evt 1 spsk honning eller sukrin gold

Fremgangsmåde:

Alt snittes og hakkes, svitses til grøntsagerne stadig er sprøde i en wok. Først grønt og krydderier, så kokosmælk og til sidst hasselnødder.
(Limebladene skal ikke hakkes og skal tages op af retten inden servering)

 

Steg hertil ca. 200 gram kylling.

 

Bland alle ingredienser og enjoy!